Genel Workgroup Eğitimi

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Workgroup otomasyon yazılımı giriş ekranı. Firma seçimi yapıldıktan sonra kuulanıcı seçilir ve şifresi girilir. Mouse ile sağ tıklanarak hangi dilde çalışılacaksa dil seçimi yapılır. Ve giriş butonuna basılarak programa girilir.

 

Workgroup sunucu ayarları yapılacaksa ayrıntılar tıklanarak sağdaki ek menüler açılır. Sunucu adı sunucu yolu veritabanı ve database parolası girilir. Tekrar ayrıntılar tıklanırsa alt menü kapanır. Tekrar giriş butonuna basılarak programa giriş yapılır.

 

 

 

workgroup ana giriş ekranı. Sağ taraftaki boşluğa programın çok kullanılan kısa yolları sürükle bırak yöntemiyle sürüklenip bırakılır. Ve kullanıcı kendi ekranlarını kendi tasarlayabilir. Alt kısımdaki bölüme ise dışarıdan çalıştırılan programların kısayolları koyulur.Bunun için Mouse sağ tıklanıp kısa yol ekle diyerke yapılır. Kullanıcı kendi masaüstünü burada istediği gibi düzenlediği için programdan hiç çıkmadan sürekli çalışabilir. Arka boşluğa istediği resmide sağ tıklayıp ekleyebilir.kısayoları silmek için Mouse ile işaretlenir. Ctrl del tuşuna basılarak kısayol silinir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Stok Programı:

stok ile ilgili tanımlamaların, reçetelerin, renk beden drop matrisinin ve stok raporlarının olduğu bölümdür. Bu bölümde Stok Yönetimi, Stok Tanıtım Kartı

Grup Tanıtım Kartları başlığı altında ; Ana Grup Tanıtım Kartı, Alt Grup Tanıtım Kartı, Kategori Tanıtım Kartı, Muhasebe Grup Tanıtım Kartı, Renk Tanıtım Kartı, Beden Tanıtım Kartı,Drop Tanıtım Kartı, Beden Renk Drop Tanıtım Kartı, Reyon Tanıtım Kartı, ÖTV Tanıtım Kartı, Seri Numarsı Tanıtım Kartı;

Depo Sevk Fişi;

Raporlar başlığı altında

Hazır Raporlar,

Listeler başlığı altında Barkod Listesi, Yeni Eklenen Stok Raporu, Stok Fiyat Listesi, Stok Listesi, Envanter Raporları başlığı altında Kar Zarar Raporu, Envanter Raporu, Envanter Karlılığı (ağırlıklı ortalama), Depo Detaylı Envanter Karlılığı (ağırlıklı ortalama); Fiyat Raporları başlığı altında Stok Alış Satış Fiyatları, Fiyatı Değişmeyen Stoklar Raporu, Fiyatı Değişen Stoklar Raporu; Satış Raporları başlığı altında Reçete Satış Kontrol Raporu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stok Yönetimi:

Ürünlerin tarih aralığı verilerek stok adına, barkoduna, fiyatına, birim koduna ve stok kartındaki diğer kriterlere göre sorgulandığı bölümdür. İki kısım olarak tasarlanmıştır. Üst bölümde stoğun üzerine gelip Mouse ile sağ tıklayıp

resimdeki tüm işlemlere çok hızlı bir şekilde ulaşılabilmektedir. Alt kısım ise buradan alınan raporların yorumlandığı bölümdür. Buradan Hareket föyü aldınız varsayalım alt kısımda satırların üzerinde sağ tıklayıp buradan bu hareketin yapıldığı cari karta veya hareket evrağına ulaşabilirisiniz. Alt veya üst kısımda istemediğiniz sütunları sürükleyip kolon kapat aç kısmına bırakabilirsiniz. İhtiyacınız olduğu zaman ise buradan alıp tekrar istediğiniz yere bırakıp kullanabilirisiniz.

Ekranları istediğiniz şekilde yapılandırdıktan sonra disket butonuna basarak kaydedebilirsiniz. Bu size stok yönetimini açtığınız zaman tekrar size aynı şekilde önünüze gelmesini sağlar. Buradan hazırladığınız raporları yazdırabilir; baskı ön izleme yapabilir; Excel, word,html, pdf veya text olarak dışarıya atabilirisiniz. Ekranları grid yada zebra görünümüne çevirebilirisiniz. Ekranın alt kısmında iken alt kısmın üst kısmında iken üst kısmın alt toplamlarını açıp istediğiniz gibi sıralama yada toplam yaptırabilirisiniz. Yazı fontunu da buradan değiştirebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

Stok Tanıtım Kartı:

Stokların tanıtıldığı kısımdır.

Stok detayları ürünün genel özelliklerinin tanıtıldığı bölümdür. Burada ürüne yabancı isim (örneğin Latince ismi), etiket adı veya kasa adı (kasada görünmesini istediğiniz isim)tanıtabilirsiniz.

Ürünün ana grup, alt grup, kategori adı kendi yerlerinden tanıtılabildiği gibi buradan da tanıtılabilir. Muhasebe kodları muhasebe programları ile entegrasyon için kullanılmaktadır.

Ötv ise özel tüketim vergisinin tanıtıldığı yerdir.

Puan stoğa satış artırmak için uygulanan puandır.

Özel Alanlar beş adettir. Ve bunlara göre de raporalınabilir.

Toptan ve perakende KDV ürüne toptan satışta ve perakende satışta uygulanacak KDV oranlarını göstermektedir (mesala kırmızı ette toptan %1 perakende %8 gibi).

Ürün tipi ürünün nasıl bir yapıya sahip olduğunu göstermektedir. Ticari seçilirse alınıp satılan bir ürün; Set seçilirse ramazan kumanyası yada mobilya takımları gibi yerlerde kullanılan paket olarak satılan ürünler için kullanılır. Üretim seçilirse hammadde girip mamül çıkan ürünler için kullanılır. Seri seçilirse seri no takibi yapılan ürünler için kullanılır.

Ürün Ömrü ürünün garanti süresi yada son kullanma tarihini takip amaçlı kullanılan kısımdır. Burada yıl değil gün girilmektedir.( mesela 1 yıl garanti ise 365 girilecektir).

Döviz Tipi ürün hangi dövizle işlem yapmaktadır. Burada farklı döviz tipi seçilirse ürün fatura adilirken veya kasaya bilgi gönderilirken ytl ye çevirip işlem yapmaktadır. Dolayısı ile hesap makinasi kullanmadan direk işlemler yürümektedir.

Tevkifat ise ürüne uygulanacak tevkifatın tanımlandığı kısımdır. Burada tanımlanacak orana göre fatura keserken program otomatik olarak işlem yapmaktadır.

Tanımlamalar yapıldıktan sonra kaydet butonuna basılarak stok kartı kaydedilir ve 2. Sekmeye geçilir.

2. sekmede ürünün birimleri tanıtılmaktadır. Burada birim sınırlaması yoktur. Ürünün birimine göre net ağırlığı brüt ağırlığı, dara ağırlığı, en boy ve yüksekliği buradan tanıtılmaktadır.

Burada girilen ağırlığa göre sevkiyat esnasında ürünlerin hangi kamyonla taşınabileceği ağırlık ve hacim olarak hesaplanabilir. Veya kanuni zorunlulık olan ürünün 1 kg fiyatını etikete basmak isteniyorsa buradaki net ağırlığa girilecek rakam ile program ürünün 1 kg fiyatını hesaplayarak etiketin üzerine basmaktadır. Tanımlamalar bitince kaydet değip üçüncü sekmeye geçebiliriz.

 

 

 

 

Barkod Bilgileri:

ürünün Barkod bilgilerinin tanıtıldığı kısımdır. Barkodun içeriği barkodun tipi buradan ve numarası buradan tanıtılmaktadır. Eğer Barkod kontrol kodu hesaplansın işaretlenirse program barkodun doğruluğunu otomatik olarak hesaplamaktadır. Burada Barkod sınırlaması yoktur. Bir ürüne istediğiniz kadar Barkod tanıtabilirsiniz. Tanıttığınız bu Barkodları da birimlere bağlayarak satış veya mal kabul esnasında bu Barkodları kullanabilirsiniz. Tanıtım işleminden sonra kaydet butonuna basarak üçüncü sekmeye geçilir.

Depo Detayları:

ürüne ait minumum maximum seviyelerin ve sipariş sürelerinin tanıtıldığı bölümdür. Burada bulunan stok iptal işaretlendiği zaman stok kartı artık hiçbir işlev görmez. Satışa kapalı işaretlendiği zaman ürün kasalara gitmez ve fatura akranına gelmez. Siparişe kapalı işaretlendiği zaman ise ürün sipariş formuna gelmez. Burada eğer firmanı farklı şubeleri varsa şubelerin tanıtımı da yapılmaktadır. Şube tanıtılırken her şube için minumum maximum seviye ve sipariş süresi yarı ayrı tanıtılabilir. Ürün şubelerde farklı reyonlarda satılıyorsa şubeye ait reyonlarda buradan tanıtılmaktadır. Ürün satışa ve siparişe kapalı seçeneği de şubelere göre işlemektedir.

 

 

 

 

 

Fiyatlar:

Ürüne ait fiyat bilgilerini bulunduğu kısımdır. Ürüne farklı şubelerde farklı fiyat uygulaması yapılıyorsa buradan izlenebilir. Ürüne ait farklı satış fiyatları varsa 2.fiyat yada taksitli fiyat gibi onlarda buradan izlenebilir.

Hareket Föyü:

Ürünün tüm stok hareketlerinin izlenbildiği bölümdür. Burada istenirse küçük raporla alınabilir. Tarih vererek veya sırf girişler yada şu firmadan yapılan girişler çıkışlar gibi. Hareket evrağı bulunduktan sonra Mouse ile sağ tıklayıp cari kart evrağına veya hareket evrağının içine gidilebilir. Sütunlar kaldırılarak burada oluşan yeni görünüm görünüm sakla diyerek saklanabilir. Burada oluşan listeler pdf, word, excell, html ve text olarak dışarı atılabilir.

 

PRİM DETAYLARI:

Program satış amaçlı olarak satıcıya prim verme amaçlı kullanılıyorsa satıcıların veya plasiyerlerin prim tanımları buradan yapılmaktadır. Plasiyer tanımları mobil satış kısmında plasiyer tanımlarından yapılmakta oradaki tanımlar buradan stoğa dayalı prim için pirim tanımlarında her bir stok için ayrı ayrı prim oranları girilmektedir. Satıcı Listesi sekmesi ise mobil satıştan tanımlanan satıcıların listesinin alındığı kısımdır.

 

 

 

DETAYLAR:

Detaylar kısmında ürünün eşdeğer ve rakip ürünlerinin tanımlandığı Parti-Lot Takibi Yapılsın gibi ayarların yapıldığı kısımdır. Eşdeğer ürünler aynı fiyata sahip aynı markanın ürünlerini içermektedir. Rakip ürünler ise farklı markaların aynı kategorideki ürünlerini içermektedir. Bu tanımlamalar bize satınalma yaparken analiz imkanı sunmakta aynı tarz ürünlerin satış sırasındaki karlılıklarını ne kadar satıldığını eldeki stok miktarını göstermekte buda satınalmacıya karar verirken çok daha kolay karar vermesini sağlamaktadır. Burada bir ürün için başka bir ürünü eşdeğer veya rakip olarak atadığınız zaman atanan diğer ürün içinde tekrar atmama yapmanıza gerek yoktur. Otomatik olarak diğer üründe de eşdeğer ve rakip kısımları dolar.

Burada parti-lot takibi yapılsın işaretlenirse satın lama veya satış esnasında ürün çıkarken bu ürünün parti ve lot numarasını gireceğiniz bir ekran önünüze gelecektir.

Grup Tanıtım Kartları:

Ana Grup Tanıtım Kartı:

Stok kartlarında kullanılan ana grupların tanıtıldığı bölümdür. Yeni butonu ile yeni kart tanıtımı gelir. Kart tanıtımı yapılınca kaydet butonuna basılarak kart kaydedilir. Önce butonu ile bir önceki karta sonra butonu ile de sonraki karta gider. Kartın üzerinde sil butonuna basılırsa ilgili kartı siler. Kopyala butonu son açılan kartı ekrana taşır.

 

 

 

 

 

Alt Grup Tanıtım Kartı:

Stok kartlarında kullanılan alt grupların tanıtıldığı bölümdür. Yeni butonu ile yeni kart tanıtımı gelir. Alt grup tanıtımı için hangi ana grupa bağlanacaksa ana grup seçilir ve alt grup tanıtımı yapılır. Kart tanıtımı yapılınca kaydet butonuna basılarak kart kaydedilir. Önce butonu ile bir önceki karta sonra butonu ile de sonraki karta gider. Kartın üzerinde sil butonuna basılırsa ilgili kartı siler. Kopyala butonu son açılan kartı ekrana taşır.

 

 

 

 

 

Kategori Tanıtım Kartı:

Kategori tanıtım kartları ana grup ve alt gruptan bağımsız olarak çalışan kartlardır. Stok kartlarında kullanılan kategori grupların tanıtıldığı bölümdür. Yeni butonu ile yeni kart tanıtımı gelir. Kart tanıtımı yapılınca kaydet butonuna basılarak kart kaydedilir. Önce butonu ile bir önceki karta sonra butonu ile de sonraki karta gider. Kartın üzerinde sil butonuna basılırsa ilgili kartı siler. Kopyala butonu son açılan kartı ekrana taşır.

 

 

 

 

 

Muhasebe Grup Tanıtım Kartı:

Muhasebe yazılımlarıyla Workgroup entegrasyonu için tasarlanmıştır. Buradan tanıtılacak muhasebe kartları ile program export yaparak dışarıda txt veya xml olarak muhasebe evraklarını oluşturmaktadır. Daha sonra diğer yazılımlar bu kodlarla import yaparak bu işlemleri kendi içine almaktadır. Yeni butonu ile yeni kart tanıtımı gelir. Kart tanıtımı yapılınca kaydet butonuna basılarak kart kaydedilir. Önce butonu ile bir önceki karta sonra butonu ile de sonraki karta gider. Kartın üzerinde sil butonuna basılırsa ilgili kartı siler. Kopyala butonu son açılan kartı ekrana taşır.

 

Renk Tanıtım Kartı:

Tekstil, halı, ayakkabı gibi yrlerde kullanılan renk beden drop matrisinde kullanılmak için reklerin tanımlandığı bölümdür. Renk grup kodu renk paletinden seçildikten sonra renk grup adı verilir. Daha sonra tanıtılan renk kaydet butonuna basılarak kaydedilir. . Yeni butonu ile yeni kart tanıtımı gelir. Kart tanıtımı yapılınca kaydet butonuna basılarak kart kaydedilir. Önce butonu ile bir önceki karta sonra butonu ile de sonraki karta gider. Kartın üzerinde sil butonuna basılırsa ilgili kartı siler. Kopyala butonu son açılan kartı ekrana taşır.

 

 

 

Beden Tanıtım Kartı:

Tekstil, halı, ayakkabı gibi yerlerde kullanılan renk beden drop matrisinde kullanılmak için bedenlerin veya numaraların tanımlandığı bölümdür. Beden kodu girildikten sonra beden adı verilir. Daha sonra tanıtılan beden kaydet butonuna basılarak kaydedilir. . Yeni butonu ile yeni kart tanıtımı gelir. Kart tanıtımı yapılınca kaydet butonuna basılarak kart kaydedilir. Önce butonu ile bir önceki karta sonra butonu ile de sonraki karta gider. Kartın üzerinde sil butonuna basılırsa ilgili kartı siler. Kopyala butonu son açılan kartı ekrana taşır.

 

 

Drop Tanıtım Kartı:

Tekstil, halı, ayakkabı gibi yerlerde kullanılan renk beden drop matrisinde kullanılmak için dropların tanımlandığı bölümdür. drop kodu girildikten sonra drop adı verilir. Daha sonra tanıtılan drop kaydet butonuna basılarak kaydedilir. . Yeni butonu ile yeni kart tanıtımı gelir. Kart tanıtımı yapılınca kaydet butonuna basılarak kart kaydedilir. Önce butonu ile bir önceki karta sonra butonu ile de sonraki karta gider. Kartın üzerinde sil butonuna basılırsa ilgili kartı siler. Kopyala butonu son açılan kartı ekrana taşır.

 

Beden Renk Drop Tanıtım Kartı:

Beden renk drop matrisinin oluşturulduğu bölümdür. Daha önceden tanımlanan beden renk ve droplardan hangisi seçilecekse işaretlenir. Beden renk drop koduna ürünleri n hangi barkodla başlamasını istiyorsak bir numara yazıyor ve stok koduna yada adına göre matrisini oluşturacağımız ürünü çağırıyoruz. Daha sonra kaydet dediğimiz zaman seçtiğimiz ürüne ait beden, renk ve dropa göre açılmış alt stoklar ekranımıza gelir. Otomatik kod oluşturulmasın seçilirse ürünü seçtikten sonra beden renk ve dropu tek tek seçtirir ve firmanın bize vermiş olduğu barkodu beden renk drop koduna yazabiliriz.

Yeni butonu ile yeni kart tanıtımı gelir. Kart tanıtımı yapılınca kaydet butonuna basılarak kart kaydedilir. Önce butonu ile bir önceki karta sonra butonu ile de sonraki karta gider. Kartın üzerinde sil butonuna basılırsa ilgili kartı siler. Kopyala butonu son açılan kartı ekrana taşır.

Reyon Tanıtım Kartı:

Ürünlerin mağazanın içinde hangi reyonda sergileneceğin yada depo da nerede bulunacağını takip için kullanılır. Buradan tanımlanan reyonlar stok karlarında depolarda seçilerek kullanılır.

Yeni butonu ile yeni kart tanıtımı gelir. Kart tanıtımı yapılınca kaydet butonuna basılarak kart kaydedilir. Önce butonu ile bir önceki karta sonra butonu ile de sonraki karta gider. Kartın üzerinde sil butonuna basılırsa ilgili kartı siler. Kopyala butonu son açılan kartı ekrana taşır.

 

 

 

ÖTV Tanıtım Kartı:

Stoklara uygulanacak özel tüketim vergisinin tanıtıldığı kısımdır. Buradan tanıtılan ÖTV stok kartında ÖTV bölümünde seçilir. Fatura kesilirken burada tanıtılan ürün tipine göre fatura üzerinden otomatik olarak kullanılır.

Yeni butonu ile yeni kart tanıtımı gelir. Kart tanıtımı yapılınca kaydet butonuna basılarak kart kaydedilir. Önce butonu ile bir önceki karta sonra butonu ile de sonraki karta gider. Kartın üzerinde sil butonuna basılırsa ilgili kartı siler. Kopyala butonu son açılan kartı ekrana taşır.

 

 

Seri Numarası Tanıtım Kartı:

Ürünlere toplu olarak seri numarası açmak için kullanılır. Bir üründe 100 adet aldık ve seri numarası 1000 den başlayarak artıyor. Önce ürünü seçiyoruz. Daha sonra seri numarasının kaçtan başladığını seri numarasına yazıyor ve adetini yazıyoruz. Sonra kaydet dediğimizde 1001 -1002 diye otomatik olarak seri numaralarını oluşturur. Bu özellikle kontör kartı satışı yapan yerlerde çok büyük rahatlık sağlamaktadır. Silmek istediğimiz seri numarasının üzerine gelerek sil butonuna basarız. Yeni bir tanıtım içinde yeni butonuna basarız.

 

 

 

Depo Sevk Fişi:

Ürünlerimizi bir depomuzdan başka bir depomuza sevk etmek için kullanılır. Kaynak depo ve hedef depo seçilir. Kaynak ürünü sağlayan hedef depo ise ürünün gideceği depodur. Evrak tarihi ve belge tarihi girilir. Eğer depo sevk fişinde kullanılmayan alanlar varsa Mouse ile sağ tıklayarak görünüm ayarlaya gelinir. Açılan menüden ekranda görünmesini istemediğiniz bölümler çift tıklayarak seçimler kaldırılır. Daha sonra Mouse tekrar sağ tıklanarak görünüm sakla denir. Ürünler adından stok kodundan yada barkodundan seçildikten sonra kaç adet gideceği miktar kısmına yazılır. Eğer manuel çalışan bir el terminali mevcutsa terminal butonuna basılarak terminalden okutulan stoklar içeri çekilir. Evrağın sağ alt köşesinde yekün tutar göstermektedir. Kaydet dedikten sonra otomatik yazdır açılmaktadır. Ayarlardan kullanıcıya bağlı dizayn seçili ise otomatik yazıcıya gönderirir. Buradaki yazdır butonu evrağı açıp tekrar yazdırmak istersek yazıcıya göndermek için kullanılır. Yeni butonu yeni bir evrak oluşturur. Sil butonu içine girdiğimiz evrağı silmek için kullanılır. Form butonu dizayn yapmak için kullanılır. Dizaynlar toplu olarak dizaynlar başlığı altındadır. Eski evrağı tekrar açmak için eski evrağın sıra numarası girilerek eski evrak çağrılır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiyat Değişikliği Evrağı:

Ürünlerin fiyatlarının değiştirildiği ekrandır. Buradan yapılan fiyat değişiklikleri stok yönetimi ekranından fiyat değişikliği hikayesinden izlenebilir. Fiyat değişikliği serbest yada promosyon başlangıcı seçilir. Eğer promosyon başlangıcı seçilirse promosyon bitiş evrağını da otomatik olarak oluşturur. İleri tarihli fiyat değişiklik evrağı girebilirsiniz. Promosyon bitiş tarihi geldiğinde ajandada kullanıcının önüne fiyat değişikli prpmosyon bitişi uygulandı diye not gelecektir. Çok şubeli çalışan yerlerde eğer şubelerde farklı fiyat uygulaması yoksa sadece merkez olarak kullanılan şubedeki fiyatların değiştirilmesi yeterlidir. Ama farklı fiyat uygulanan şubelerde o şubeye ait fiyatında değiştirilmesi gerekmektedir. Program şubeye tanımlı fiyat bulamazsa merkez depo daki fiyat kasaya gönderir ve etiket basar. Ürünleri Barkod okutarak yada adından arayarak çağırabilirisiniz. Eğer manuel çalışan bir el terminali mevcutsa terminal butonuna basılarak terminalden okutulan stoklar içeri çekilir. Eğer ürünün adından bir iki harf yazıp enter basarsanız veya toplu stok seçimini tıklatırsanız aşağıdaki ekran önünüze açılır.

Fiyat değişikliği evrağında değişiklik nedenine promosyon başlangıcı seçerseniz size promosyonun başlangıç ve bitiş tarihlerini soracaktır.

 

Promosyon bitiş tarihinde size ajanda kısmında fiyatı değiştir diye uyarı verecektir.

Güncellemeler butonuna basarak güncelleme yapmak istediğiniz fiyat ve depoyu seçip fiyatlarınızı promosyon öncesi hale döndürebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Masraf ve Hizmet Tanıtım Kartı

Firmanızda sabit gider olarak kullanılan masrafların tanıtıldığı kısımdır. Buradan tanıttığınız kartlara kasa ödeme fişinden ödeme yapabilirsiniz. Hizmet tanıtım kartlarından alınan veya verilen hizmet olarak alış satış faturalarında kullanılır. Silmek istediğimiz kartın üzerine gelerek sil butonuna basarız. Yeni bir tanıtım içinde yeni butonuna basarız.

 

 

 

 

 

 

 

Hızlı Stok Girişi

Stoklarınız hızlı bir şekilde açmak için kullanabilirsiniz. Ürünün stok kodu barkodu birimi toptan ve perakende kdv si ürün tipi girilir. İçerikten barkodun içeriği seçilir daha sonra ürünün barkodu girilir. Eğer stok kodu Barkod olarak kullanılsın seçili ise barkodu tekrar girmenize gerek yoktur. Satış fiyatı girilerek bir sonraki ürüne geçilir. Eğer ana grup ve alt grup kullanılıyorsa onlardan buradan girilebilir. Hesap makinesi kullanmak istemiyorsanız buradan ürünün satış fiyatını da hesaplatabilirsiniz. Girişleriniz bittikten sonra kaydet butonuna tıklayarak yapılan işlemler kaydedilir. Yeni butonu yeni bir evrak açar. Dosyadan oku hazır excell dosyasını içeri alır. Dosyaya yaz ise içeri alacağı yada burada girilen ürünleri excelle atmak için kullanılır.

Reçeteler:

Standart Ürün Reçetesi

Basit üretimler için kullanılır. Üretilecek ürün stok tanımlanırken Ürün Tipi Üretim olarak seçilmelidir.

Reçete tanıtılırken bir isim verilir.

Üretilecek mamül adından yada kodundan seçilir. Üretilen mamül miktarı ve üretim esnasında oluşacak masraf yazılır.

Daha sonra üretimde kullanılacak ürünler ve miktarları seçilir. Reçete tamalanınca da kaydet butonuna basarak kaydedilir. Yeni reçete tanımlamak için Yeni butonuna mevcut bir reçeteyi silmek için sil butonuna basılır.

Üretilen ürünler satıldıkça burada üretime giren ürünler stoktan düşecektir.

 

 

 

Ürün Parçalama Reçetesi:

Üretimin tersi olarak tümden gelim mantığı ile çalışmaktadır.

Stok kartında Ürün Tipi parçalı üretim seçilen ürünlerin stoğu için kullanılır. Parçalana ürün kodundan yada adından seçildikten sonra reçetenin alt kısmına geçilir. Reçetenin içine girecek ürünler buradan teker teker seçilerek reçete oluşturulur. Reçetede tanımlı ürünler satıldıkça ana stoktan düşmektedir.

Bu reçete et yada manav ürünlerinin stoğunu tutmak için kullanılmaktadır. Manav ürünlerinde de ezilen ya da görüntüsü bozulan ürünler farklı mamülerden çıkarken (salçalık domates gibi) workgroup ta reçete mantığı ile stokları tam olarak tutmaktadır. Yeni butonuna mevcut bir reçeteyi silmek için sil butonuna basılır.

 

Ürün Set Reçetesi:

Mobilya mağazaları ya da marketlerin ramazan kumanyası tarzı işlerini yürütmek için hazırlanmıştır. Mobilya mağazalarında bazı ürünler hem tek hem de 1 3 lü koltuk 1 2 li koltuk 2 de tekli koltuk mantığı ile paket olarak satılmaktadır. Bu ürünlerin stoğunu tutmak için bu reçete kullanılır. Marketler de ise özel günlere paketler yapılır. Bu paketin içeriği paket satıldığı anda paket içerisindeki ürünlerin stoğu düşmektedir. Reçete oluşturulurken mamülün fiyatını reçete oluştursun işaretli ise reçete oluşturulurken girilen fiyatlar geçerli olur. Yeni bir reçete oluşturmak için yeni butonuna mevcut reçeteyi silmek için sil butonuna basılır.

 

 

Toplu Stok Depo Kartı Oluşturma:

Stoklar için bazı toplu değişikliklerin yapıldığı kısımdır. Buradan toplu olarak seçilen kartlara farklı depolar tanımlanabilir. Satışa veya siparişe kapalı hale getirilebilir. Minumum maximum seviyeleri sipariş süresi ve reyon kodu değiştirilebilir. Terminal butonu ile txt dosyadan veri alınıp toplu değişiklik yapılabilir. İşlemimiz bitince devam butonuna basarak işlemi bitiriyoruz.

Ekranda işlem tamamlandı uyarısı çıkacaktır.

 

 

 

RAPORLAR:

Tüm raporlar da önümüze bu ekran çıkmaktadır. Raporda görmek istediğimiz alanları seçtikten sonra rapor sekmesini tıklatarak son halini kaydedebilir veya varsayılan değerlere çekebilirsiniz. Alt kısımda yer alan tümünü kaldır seçeneği tüm seçili kriterleri kaldırır.

Gruplandırılsın tıklandığında ise sol tarafa ikinci bir seçim alanı gelir. Ve gruplamak istediğimiz alanlar açılır. Burada tıkladığımız alanlara göre rapor oluşurken gruplama yapar. Kriterler kısmında yer alan benzer, aralık, eşittir, büyüktür, küçüktür raporu oluşturan verinin durumunu seçmemizi sağlar. Benzer dediğimizde seçtiğimiz alandaki veri benzeri tüm verileri getirir. Aralık daha çok tarih aralığı için kullanılır. Başlangıç ve bitiş tarihleri verilir. Eşittir seçildiğinde kutucuğa yazılan verinin aynısın getirir. Küçüktür veya büyüktür de kutucuktaki veriden büyük ya da küçük bilgileri raporlar. Özellik ayarı ise verinin alana göre toplam ve ortalama değerini içerir. Bu açıklamalar tüm raporlar için geçerlidir.

Listeler

Barkod Listesi

 

Üstte yaptığımız tüm seçimlerden sonra raporla tuşuna basarak rapor oluşturulur. Raporda görmek istemediğimiz alanları sürükleyip kolon aç kapat kısmına bırakabilirsiniz. İhtiyacınız olduğu zaman ise buradan alıp tekrar istediğiniz yere bırakıp kullanabilirisiniz.

Ekranları istediğiniz şekilde yapılandırdıktan sonra dosyayı tıklatıp kaydet e tıklatarak kaydedebilirsiniz. Bu size raporu açtığınız zaman tekrar size aynı şekilde önünüze gelmesini sağlar. Buradan hazırladığınız raporları yazdırabilir; baskı ön izleme yapabilir; Excel, word, html, pdf veya txt olarak dışarıya atabilirisiniz. Ekranları grid yada zebra görünümüne çevirebilirisiniz. Alt toplamlarını açıp istediğiniz gibi sıralama yada toplam yaptırabilirisiniz. Yazı fontunu da buradan değiştirebilirsiniz. Filtreleme butonuna basarak filtreleme satırı açabilir buradan tekrar filtreleme yapabilirsiniz

Yeni Eklenen Stoklar Raporu:

Sisteme eklenen yeni ürünlerin listesini almaya yarar. Belirlenen tarih aralığı ya da tarihten sonra sisteme eklenen ürünler raporlanır. Kayıt tarihi o sisteme ürünün ilk eklendiği tarihe göre yenilenme tarihi ise üründe yapılan değişiklik tarihine göre rapor üretir.

Stok Fiyat Listesi:

Ürünlerin fiyat listelerinin alındığı rapordur.rapor ayarları yapılıp raporla denildiği zaman aşağıdaki gibi rapor oluşur. Rapor depo (şube) bazlı olarak alınabilir. Raporda istenilen bölüme göre gruplama yapılabilir.

 

Stok Listesi:

Stokların listelerinin alındığı rapordur. Rapor alındıktan sonra istenilen alana göre gruplama yapılabilir.

 

 

 

 

 

 

 

Envanter Raporları:

Stokların miktarsal değerlerinin alındığı raporlardır.

Kar Zarar Raporu:

Rapor almak için tıklandığında maliyet tablosundan ve stok hareket tablosundan diye iki seçenek çıkar. Maliyet tablosu ürünlerin net maliyetlerinden alınan rapordur. Stok hareket tablosu ise ürünlerin faturalardan gelen rapordur.

Ürünlerin net maliyetlerine göre ne kadar kar oluştuğunu gösterir.

Stok hareket tablosundan alınan raporda ise ürünlerin fatura karlılıklarına göre karlılığını gösterir.

 

 

Envanter Raporu:

Ürünlerin depo miktarlarını gösteren rapordur. Belirtilen tarih aralığında ürünlerin tüm alış satış ve eldeki miktarlarını raporlar.

Envanter Karlılığı Raporu (A.O)

Raporu tıkladığımızda Kdv Hariç Tutar ve Kdv Dahil Tutar seçeneği gelir karşımıza.

Ürünlerin stok durumuna göre depo bazlı olarak ağırlıklı ortalamaya göre net maliyet ve karlığını alabilirsiniz. Satılan malın maliyetini ve karlılığını tarih aralıklı olarak KDV dahil veya hariç olarak raporlanabilir. Ürünlerin dönem başı stok miktarı dönem içinde alınanlar; dönem sonu stok miktarı ve satışlardan elde edilen kardır. Raporun içinde dönem içinde ne kadar satılmış ve elde edilen karın rakamsal ve yüzdesel değeri de izlenebilir.

Depo Detaylı Envanter Karlılığı Raporu (A.O)(1025)

Ürünlerin ağırlıklı ortalama karlığını verir. Ürün ya da depo detaylı olarak alınabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiyat Raporları:

Stok Alış Satış Fiyatları(1054):

Ürünlerin net alış ve belirtilen satış fiyatlarını karşılaştırma raporudur. Depo bazlı olarak alınabilir. İstenilen bölüme göre kategorize edilebilir.

 

 

 

 

 

 

 

Fiyatı Değişmeyen Stoklar Raporu(1030):

Belirtilen tarih aralığında fiyatı değişmeyen stokların raporu alınır.

Fiyatı Değişen Stoklar Raporu(1029):

Rapor hazırlanırken değişiklik tarihi ve evrak tarihi olarak ayrı ayrı tarih filtresi verilebilir. Mesela promosyon bitişi olan ürünler eski fiyatları ve değişen fiyatları raporlanabilir.

 

 

 

 

 

 

Satış Raporları:

Reçete Satış Kontrol Raporu(1065):

Ürün parçalama reçetesinde hazırlanan reçetelerin kontrol edildiği rapordur. Rapor oluşturulduktan sonra ana ürüne göre gruplama yapılırsa ve dip toplamları alınırsa ana ürün ne kadar girmiş alt ürün ne kadar çıkmış aradaki fark direk olarak raporlanır. Bu rapor et gibi stoğu zor tutulan ürünlerin sağlıklı bir şekilde raporlanmasını ve stoğunun tutulmasını sağlar.

Stok Kar Marjı Raporu(1037):

Cari bazlı olarak alınan kar raporudur. Cari seçildikten sonra KDV dahil veya hariç seçeneği gelir.

Seçime göre cariden alınan ürünlerin kar oranı ve kar tutarını gösterir.

 

Stok Çıkışları Raporu(1033):

Gelmiyor

Stok Pos Satış Raporu:

Gelmiyor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stok Girişleri Raporu(1032):


Tarih aralıklı olarak cari seçimli alınan ürünlerin giriş miktar ve maliyetlerini gösteren rapordur.

Stok Pos Satış Raporu(1027):

Poslardan yapılan satışların alındığı rapordur. Özet ve detaylı olarak alınabilir.

Hareket Raporları:

Beden Renk Drop Giriş Analiz Raporu(1050):


Beden renk drop matrisine göre alınan ürünlerin raporudur.

Ürünlerin net maliyet ve miktarları buradan raporlanır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beden Renk Drop Çıkış Analizi Raporu(1051):

Beden renk drop matrisine göre satılan ürünlerin raporudur.

Ürünlerin net satış ve miktarları buradan raporlanır.

 

 

 

 

Aktif Stoklar Raporu(1043):

 

Belirtilen tarih aralığında hareketli olan ürünlerin raporudur.

 

 

 

Pasif Stoklar Raporu(1052):

Giriş ya da çıkışı olmayan ürünler raporudur.

 

 

 

 

 

Genel Hareket Raporu(1038)

Tarih aralığında istenilen biçime göre ürünlerin tüm hareketleri listelenir.

Stok Değer Raporu(1036):

Stoğumuzdaki malın miktarsal ve parasal değerini gösteren rapordur. İster maliyet fiyatına göre ister satış fiyatlarına göre şube şube veya grup bazlı olarak alınabilir.

Bu resim değişecek

 

 

Stok Ekstre Raporu(1035):

Cari hesap ekstresi gibi stok kart ekstresi almaya yarar. Ürünlerin tüm hareketlerini listeleyebilirsiniz.

Stok Depo Raporları:

Sipariş Gerektirmeyen Mallar Raporu(1042):

 

Belirtilen tarih aralığında sipariş gerektirmeyen malların listelendiği rapordur.

 

Max Seviye Üstü Mallar Raporu(1041):

Maximum seviyenin üzerindeki ürünlerin raporudur.

 

 

 

 

Sipariş Gerektiren Mallar Raporu(1040):

Şube şube sipariş gerektiren malların alındığı rapordur. Depodaki miktar, sipariş temin süresi ve sipariş miktarını bu raporla alabilirsiniz.

 

Stok Depo Detay Raporu(1039)

Ürünlerin depo kartları açık olanlar seçili depolarda listelenir. Ana grup, alt grup ve kategori bazlı olarak alınabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sayım Raporları:

Sayılan Stoklar Raporu(1067):

Sayım sonrası sayılan stoklar raporlanır. Raporda sayımdan önceki eldeki miktar, sayım miktarı ve ardaki fark raporlanır. Raporda stokların parasal değeri de ayrıca hesaplanır.

 

Sayılmayan Stoklar Raporu(1068):

Sayımı yapılmayan ürünlerin raporu buradan alınır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.