Workgroup Cari Yönetim Eğitimi

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Cari:

Cari Yönetimi(2001):

Carilerin tarih aralığı verilerek cari koduna, cari unvanına, grup kodu, sektör koduna göre sorgulandığı bölümdür. İki kısım olarak tasarlanmıştır. Üst bölümde carinin üzerine gelip mouse ile sağ tıklayıp

resimdeki tüm işlemlere çok hızlı bir şekilde ulaşılabilmektedir. Alt kısım ise buradan alınan raporların yorumlandığı bölümdür. Buradan Hareket föyü aldınız varsayalım alt kısımda satırların üzerinde tıklayıp buradan bu hareketin yapıldığı evrağa ulaşabilirsiniz. Alt veya üst kısımda istemediğiniz sütunları sürükleyip kolon kapat aç kısmına bırakabilirsiniz. İhtiyacınız olduğu zaman ise buradan alıp tekrar istediğiniz yere bırakıp kullanabilirsiniz.

Ekranları istediğiniz şekilde yapılandırdıktan sonra disket butonuna basarak kaydedebilirsiniz. Bu; cari yönetimini açtığınız zaman tekrar aynı şekilde önünüze gelmesini sağlar. Buradan hazırladığınız raporları yazdırabilir; baskı ön izleme yapabilir; Excel, word,html, pdf veya text olarak dışarıya atabilirsiniz. Ekranları grid ya da zebra görünümüne çevirebilirsiniz. Ekranın alt kısmında iken alt kısmın üst kısmında iken üst kısmın alt toplamlarını açıp istediğiniz gibi sıralama yada toplam yaptırabilirsiniz. Yazı fontunu da buradan değiştirebilirsiniz.

Cari Tanıtım Kartı(2002)

Cari hesap kartlarının tanıtıldığı kısımdır. Cariye ait tüm bilgiler burada saklanmaktadır. Cariler gruplanmak isteniyorsa Grup Kodu veya Sektör Koduna göre gruplama yapılabilir. Grup veya sektör kodu önceden tanımlanmasa bile buradan tanımlanabilir. Burada bulunan fatura adres no ve sevk adres no çok şubeli yerler için kullanılır. Cari hesabın hangi adresiyle işlem yapıldığını gösterir. Mesela fatura ayrı adrese ürünler ayrı adrese gidebilir. Cari hesap tanıtım kartı doldurulduğu zaman kaydet denilerek detay bilgilere geçilir.

Detay Bilgileri:

Cari karta ait detay bilgiler buradan tanıtılır. Tanıtım bitince kaydet butonuna basılarak kaydedilir.

Banka Detayları:

Banka hesaplarının tanıtıldığı kısımdır. Tanıtımdan sonra kaydet butonuna basılarak kaydedilir.

 

Adres Bilgileri:

Cari hesaba ait adreslerin tanıtıldığı kısımdır. Firmaya ait kaç tane adres varsa farklı adres kodları ile istenildiği kadar adres tanıtılabilir.

Tanıtımdan sonra kaydet butonuna basılarak kaydedilir.

Teminat Bilgileri:

Firmaya ait alınan teminatlar buradan tanıtılır.

Tanıtımdan sonra kaydet butonuna basılarak kaydedilir.

Ciro Hedefleri:

Firmaya ait aylık ciro hedefleri tanımlanır.

Tanıtımdan sonra kaydet butonuna basılarak kaydedilir.

Müstahsil Bilgileri:

Müstahsil yani fatura kesemeyen üreticilerin tanıtıldığı kısımdır. Özellikle tarım ürünleri için kullanılır.

Tanıtımdan sonra kaydet butonuna basılarak kaydedilir.

 

 

 

 

 

Hareket Bilgileri:

Bu bölümde cari hesaba ait ekstreye hızlı yoldan ulaşabilirsiniz. İstediğiniz evrağın üzerine gelerek tıklayıp içine girebilir veya sağ tıklayıp ekstreyi Excel, html, text, pdf, word dosyası olarak dışarı atabilirsiniz. Ekran görüntüsünü ayarlayıp görünümü sakla diyerek buradan ekstrenin şeklini istediğiniz gibi açılacak hale getirebilirsiniz.

Listeler:

En son alınan listeler buradan görülebilir. Mesela banka listeleri.

Karşılanan Ürünler:

Karşılanan ürünler bu cari hesaptan tedarik edilen ürünleri gösterir. Bu ürünler sipariş analiz ekranında kullanılır. Ürünler seçildikten sonra kaydet butonuna basılarak kaydedilir

Yeni butonu ile yeni kart tanıtımı gelir. Kart tanıtımı yapılınca kaydet butonuna basılarak kart kaydedilir. Önce butonu ile bir önceki karta sonra butonu ile de sonraki karta gider. Kartın üzerinde sil butonuna basılırsa ilgili kartı siler. Kopyala butonu son açılan kartı ekrana taşır.

Cari Grup Tanıtım Kartı(2003):

Cari tanıtım ekranında yapılabilen cari grup tanıtım işlemi cari grup tanıtım kartından da yapılabilir.

Yeni butonu ile yeni kart tanıtımı gelir. Kart tanıtımı yapılınca kaydet butonuna basılarak kart kaydedilir. Önce butonu ile bir önceki karta sonra butonu ile de sonraki karta gider. Kartın üzerinde sil butonuna basılırsa ilgili kartı siler. Kopyala butonu son açılan kartı ekrana taşır.

Cari Sektör Tanıtım Kartı(2004)

Cari tanıtım ekranında yapılabilen cari sektör tanıtım işlemi cari sektör tanıtım kartından da yapılabilir.

Sektör raporu almak için kullanılır. Gıda, tekstil, non food gibi.

Yeni butonu ile yeni kart tanıtımı gelir. Kart tanıtımı yapılınca kaydet butonuna basılarak kart kaydedilir. Önce butonu ile bir önceki karta sonra butonu ile de sonraki karta gider. Kartın üzerinde sil butonuna basılırsa ilgili kartı siler. Kopyala butonu son açılan kartı ekrana taşır.

Raporlar(2005):

Tüm raporlar da önümüze bu ekran çıkmaktadır. Raporda görmek istediğimiz alanları seçtikten sonra rapor sekmesini tıklatarak son halini kaydedebilir veya varsayılan değerlere çekebilirsiniz. Alt kısımda yer alan tümünü kaldır seçeneği tüm seçili kriterleri kaldırır.

Gruplandırılsın tıklandığında ise sol tarafa ikinci bir seçim alanı gelir. Ve gruplamak istediğimiz alanlar açılır. Burada tıkladığımız alanlara göre rapor oluşurken gruplama yapar. Kriterler kısmında yer alan benzer, aralık, eşittir, büyüktür, küçüktür raporu oluşturan verinin durumunu seçmemizi sağlar. Benzer dediğimizde seçtiğimiz alandaki veri benzeri tüm verileri getirir. Aralık daha çok tarih aralığı için kullanılır. Başlangıç ve bitiş tarihleri verilir. Eşittir seçildiğinde kutucuğa yazılan verinin aynısını getirir. Küçüktür veya büyüktür de kutucuktaki veriden büyük ya da küçük bilgileri raporlar. Özellik ayarı ise verinin alana göre toplam ve ortalama değerini içerir. Bu açıklamalar tüm raporlar için geçerlidir.

Cari Listesi(2006):

Cari hesap listeleri buradan alınır.

Üstte yaptığımız tüm seçimlerden sonra raporla tuşuna basarak rapor oluşturulur. Raporda görmek istemediğimiz alanları sürükleyip kolon aç kapat kısmına bırakabilirsiniz. İhtiyacınız olduğu zaman ise buradan alıp tekrar istediğiniz yere bırakıp kullanabilirsiniz

Ekranları istediğiniz şekilde yapılandırdıktan sonra dosya menüsünden kaydet seçeneğine tıklayarak kaydedebilirsiniz. Bu;raporu açtığınız zaman aynı şekilde ekrana gelmesini sağlar. Buradan hazırladığınız raporları yazdırabilir; baskı ön izleme yapabilir; Excel, word, html, pdf veya txt olarak dışarıya atabilirsiniz. Ekranları grid ya da zebra görünümüne çevirebilirsiniz. Alt toplamlarını açıp istediğiniz gibi sıralama yada toplam yaptırabilirsiniz. Yazı fontunu da buradan değiştirebilirsiniz. Filtreleme butonuna basarak filtreleme satırı açabilir buradan tekrar filtreleme yapabilirsiniz.

Cari Bakiye Raporu(2007):

Cari hesap bakiyeleri buradan raporlanır.

Rapor alınırken borç ya da alacak sütunları seçilirse 0 dan büyüktür denilerek alacak ya da borcu olan cariler ayrı ayrı raporlanabilir. Dip toplamlar açılarak piyasaya olan toplam borç veya alacak buradan raporlanabilir.

 

Cari Faaliyet Raporu(2008):

Cari faaliyet raporu faaliyeti olan carilerin listesini verir. Tarih aralıklı olarak alınabilir. Rapor oluşturulurken veya oluşturulduktan sonra cari seçilir. Seçilen cariden alınan ürünler hangi tarihte hangi evrakla alınmış hepsi buradan izlenebilir.

Cari Hareket Raporu(2009):

Cari hesap seçilerek alınan cari hareket raporu; verilen tarih aralığında carinin tüm hareketlerinin listesini almanıza yarar.

Plasiyer Alış Satış Analiz Raporu(2011)

Plasiyer olarak adlandırılan satın alma veya satış personelinin verilen tarih aralığında performanslarının izlendiği rapordur.

 

 

 

 

Cari Alış Faturası Analizi Raporu(2012):

Cari seçimli olarak veya tüm cariler için alınabilir. Şekilde cari seçilmeden alınan rapor cari ismine göre gruplandırılmıştır. Belirtilen tarih aralığında cari hesaplardan alınan faturaları gösterir.

 

Cari Satış Faturası Analizi Raporu(2012):

Cari seçimli olarak veya tüm cariler için alınabilir. Şekilde cari seçilmeden alınan rapor cari ismine göre gruplandırılmıştır. Belirtilen tarih aralığında cari hesaplara kesilen faturaları gösterir.

 

Cari Satış Analiz Raporu(2014)

Cari hesap analizlerinin yapıldığı rapordur. Cari seçimli ve tarih aralıklı olarak alınabilir. Cari hesabın tüm hareketleri buradan izlenebilir.

 

 

Aktif Cari Raporu(2015)

Tarih aralığında hareketi olan cari hesapları listeler. Tarih aralıklı ve cari seçimli olarak alınabilir. Rapor alındıktan sonra da gruplama yapılabilir.

 

 

Pasif Cari Raporu(2016):

Tarih aralığında hareketsiz olan cari hesapları listeler. Tarih aralıklı ve cari seçimli olarak alınabilir. Rapor alındıktan sonra da gruplama yapılabilir.

 

Ürün Detaylı Cari Karlılık Raporu(2018):

Carilerden gelen ürünlerin karlılığını gösterir. Cari ve tarih seçimli olarak alınır. Özet veya detaylı; KDV dahil veya hariç olarak alınır. Seçilen cari hesaptan alınan malların karlılığını ve maliyetini gösterir. Detaylı seçimin de şube detayları da gösterilmektedir.

 

Cari Borç Yaşlandırma Raporu(2019):

Verilen tarih aralığında ödeme tarihine göre borcu olan cari hesapları gösterir. Raporda tutar, vade tarihi ve gecikme süresi gösterilir.

 

 

 

 

 

 

Plasiyer Detaylı Cari Borç Yaşlandırma Raporu(2020):

Verilen tarih aralığında ödeme tarihine göre borcu olan cari hesapları gösterir. Diğer rapordan farkı plasiyer detaylı olarak alınmasıdır. Raporda tutar, vade tarihi ve gecikme süresi gösterilir.

 

Şekil 2resim değişecek

 

Evrak Yönetimi(2017):

Cari ile ilgili tüm evrakların izlendiği içine girip değişiklik yapılabildiği kısımdır. Tarih aralıklı olarak alınabilir. Evrak tipinden siparişler, irsaliyeler, cari hareket evrakları, depo sevk evrakları seçilir ve ara tuşuna basılır. Evraklar geldikten sonra sağ üst taraftan ayrıca süzülebilir.

Seçili evrağın üzerine tıklayarak içine girilebilir. Mouse sağ tıklayıp evrak kayıt detayı (evrağı kim düzenlemiş) izleyebiliriz. Sağ tıkladığımızda yeni bir evrak açabilir, mevcut evrağı değiştirebilir, siparişleri irsaliyeleştirebilir veya faturalaştırabilir, siparişleri depoya sevk yapabilir, açık siparişleri kapatabilir, siparişleri onaylayabilir, irsaliyeleri faturalaştırabilir, tahsilât işlemi yapabilir, ödeme işlemi yapabilir, kendisinin bağlı olduğu evrakları veya kendisine bağlı evrakları listeleyebiliriz.

Ekranları istediğiniz şekilde yapılandırdıktan sonra dosya menüsünden kaydet seçeneğine tıklayarak kaydedebilirsiniz.
Bu;raporu açtığınız zaman aynı şekilde ekrana gelmesini sağlar.Buradan hazırladığınız raporları yazdırabilir; baskı ön izleme yapabilir; Excel, word, html, pdf veya txt olarak dışarıya atabilirsiniz. Ekranları grid ya da zebra görünümüne çevirebilirsiniz. Alt toplamlarını açıp istediğiniz gibi sıralama ya da toplam yaptırabilirsiniz. Yazı fontunu da buradan değiştirebilirsiniz. Filtreleme butonuna basarak filtreleme satırı açabilir buradan tekrar filtreleme yapabilirsiniz.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.