Workgroup Üretim Eğitimi

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Üretim(1000):

Tanımlar(10001):

Depo (Ambar) Tanıtım(10002):

Üretimde kullanılan ana depo ve ara depoların tanıtıldığı kısımdır. Yeni butonu ekranı temizler. Kaydet girilen bilgileri kaydeder. Sil önceden girilmiş depoyu siler. Ana depo çeki tek bir depo için seçilir.

 

 

Departman (Tezgah) Tanıtım(10003):

Üretim tezgahları bu bölümden tanıtılır. Tanıtılan tezgah hangi depoda çalışıyorsa ilgili depo seçilir. Yeni butonu ekranı temizler.

Kaydet butonu yapılan işlemi kaydeder. Sil butonu daha önceden tanıtılan tezgahı siler.

 

 

 

 

 

 

 

Üretim Rotaları(10004):

Üretim aşamaları buradan tanıtılır. Rota kodu ve rota adı girilir, üretim bölümü seçilir.

Kaydet butonu yapılan işlemi kaydeder. Sil butonu daha önceden tanıtılan tezgahı siler.

 

 

 

 

 

 

 

 

Üretim Operasyonları(10005):

Üretim operasyonları buradan tanıtılır. Kodu ve tanımı girildikten sonra reçete kodundan üretilecek mamul seçilir. Hareket satırlarında rota kodu veya adından rota seçilir. Üretim yerinden tezgah tanımlarından tanıtılan tezgah seçilir.

Operasyonlar sekmesinde rota tanımlarında tantılan üretime giriş ve üretimden çıkış rotaları seçilir. Sağ üst köşede toplam üretim süresi hesaplanır. Kaydet butonu tanımlanan üretim operasyonu kaydedilir. Yeni boş bir evrak açar. Sil daha önce kaydedilmiş bir evrağı siler.

Üretim Reçetesi(10006):

Üretim reçeteleri bu kısımdan tanımlanır. Ürün tipinde üretim olarak tanıtılan ürünler mamül kodu veya mamül adından seçilir. Reçete tanımına bir isim verilir. Üretilen mamül miktarı yazılır. Üretimde kullanılacak ürünler ürün kodu veya ürün adından seçilir. Üretimde kullanılacak miktarlar girilir.

Maliyet unsurları sekmesinde masraf ve hizmet tanıtım kartlarında (1021) tanıtılan masraflar seçilir.

Masraflar toplamı kısmında ürünün üretilmesinde ne kadar masraf olduğu izlenir.

Kaydet butonu reçeteyi kaydeder. Sil butonu kaydedilmiş bir reçeteyi siler. Yeni butonu boş bir reçete açar.

İşlemler(10007):

Üretim Talep Fişi(10008):

Üretim sırasında gerekli olan hammaddelerin tedarik fişidir. Karşılama türü depo transfer fişi seçilirse depo seçilir. Satınalma talebi ise cari hesap seçilir.

Kaydet butonu fişi kaydeder. Sil butonu eski fişi siler. Yeni butonu boş bir fiş açar.

Üretim Talepleri Yönetim(10009):

Açılan üretim talep fişleri buradan izlenir.

Üretim Emri Oluşturma(10010):

Üretim emirleri buradan girilir. Üretilecek ürün seçilir. Operasyon kodu veya adından operasyon seçilir. Planlanan miktar girilir. Sağ tarafta ürünün toplam maliyeti, masraflar toplamı, birim maliyeti, satış fiyatı, kar yüzdesi ve birim kar tutarı izlenir.

Sonuçlar sekmesinde üretim aşamalarında üretime girecek hammadde miktarları izlenir.

Masraflar sekmesinde üretim aşamasında oluşacak toplam masraf izlenir.

Kaydet butonu üretim emrini kaydeder. Sil butonu kaydedilmiş üretim emrini siler. Yeni butonu boş üretim emri açar.

 

 

 

 

 

 

Üretim Yönetimi(10011):

Üretim emirlerinin izlendiği ve üretim aşamalarının ilerletildiği bölümdür. Seçilen üretim emri üzerinde mouse ile sağ tıklayarak aşama ilerlet seçilir. Ekran görüntüsü değiştirilecekse istenmeyen alanlar mouse ile çekilir. Görünümü kaydet tıklanarak görünüm saklanır. Listeyi yenile yeni tanımlanan üretim emirlerini ekrana taşır. Excel, html, text, pdf, word olarak üretim emirleri dışarı alınabilir. Üzerinde çift tıklayarak veya evrak görüntüye tıklanarak üretim emrinin içine girilir.

Aşama ilerlet denildiği zaman tanımlanan operasyon sırasına göre aşamalar gelir. Üretim aşamasını değiştirmek istediğinizden emin misiniz sorusu gelir. Evet denildiğinde bir sonraki aşamaya geçilir. Ve üretim talep fişleri kullanıcının önüne açılır. Açılan talep fişini kullanıcı depo transferi veya satınalma talebi ile karşılanır. Son aşamaya gelindiğinde ise üretim tamamlandı mesajı gelir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.