Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Bir serüvendir ortada gidiyor. Seo uyumlu makale yazılır falan diyorlar. Yazılarına baktığım zaman ise seo ile gerçekten alakaları yok. Hepsi değil tabi ki, sadece bazıları. Burada seo uyumlu makale tam olarak ne demektir? Nasıl yazılır, ondan bahsedeceğim.

 

Seo Uyumlu Makale Nedir?

 

Google, yahoo, bing, yandex, baidu, ask vs. gibi arama motorlarının her sayfası analiz etme ve sıralamalarda yer belirleme kriterleri vardır. En profesyonel iş tahmin edildiği gibi google tarafından yapılıyor. Sıralama etkileri için nelerin yapılması gerektiğini zaten kendileri kullanıcılarına bildiriyor. Bu belirli kriterlere uyarak hazırlanan yazılara bir seo uyumlu makale diyoruz. Yani kısaca günlük hayattaki konuşma tarzı değil de belirli bir algoritma baz alınarak yazılan makalelerdir.

Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

 

Yazının belirli kriterleri var dedik. Peki bu kriterler nelerdir? Sıralamadaki yerlerini neye göre belirlenir? Adım adım anlatacağım.

 

 

 

1. Özgünlük

 

Birinci şartımız özgünlük. Yani sitemize ekleyeceğimiz yazılar şimdiye kadar hiç bir sitede yayınlanmamış olmalı. Kendiniz yazmak zorundasınız. Kopyala/yapıştır içerikler pek ilgi görmez ve sıralamalarda üst sıralarda çıkamaz. Hatta sitenize copy/paste eklediğiniz yazılar, zarar verecektir. Anahtar kelimenizde düşüş yaşamanıza neden olabilir.

 

2. Kelime Sayısı

 

Yazılan her ne ile ilgiliyse en az 200 kelimeden oluşması sizin yararınıza olacaktır. Bu sadece benim tavsiyem. 50 kelime olan yazılarda olabilir tabi ki. Piyasadaki çoğu arkadaşımız kafasından bir kelime sayısı belirliyor. İlla 125 kelime olacak diyorlar mesela. Bunu neye göre söylüyorlar çok merak ediyorum. Bu sayı tamamen sizin klavyenize kalmış bir şey fakat dikkat edilmesi gereken bir kaç nokta var. Alt adımlarda onlardan bahsettim. Bu adımı tamamlayacak olursak, istediğiniz kelime sayısı kadar yazabilirsiniz. Burada önemli olan kelime sayısına oranla kullanabileceğiniz anahtar kelime yoğunluğu ve backlinklerdir.

 

3. Anahtar Kelime Yoğunluğu

 

Bir yazıda anahtar kelime yoğunluğu minimum %2 ve maksimum %4 olmalıdır. Tamamen %4 olması daha faydalıdır. Örnek veriyorum, “wordpress seo” ile ilgili bir anlatım yapıyorsunuz. Bu anlatım toplamda 100 kelime tuttu. Siz bu 100 kelimede en fazla 4 adet “wordpress seo” kelimesi kullanabilirsiniz. 5. kelimeyi kullandığınız zaman tehlike çanları sesini duyurmaya başlar. 2 kelimenin altında kullandığınız zaman da iyi sonuç alamazsınız. Çünkü anlattığınız bir şeyi yazmanız gerekir. Anahtar kelimenizi makale içerisinde kullanmadığınız zaman algoritmalar sizin aslında çok da yararlı olmayan bir paylaşım yaptığınız kanaatine varacaktır.

 

4. H1, H2, H3 Etiketleri

 

Anahtar kelimeniz her ne ise konu içerisinde mutlaka “<h1>anahtar kelime</h1>“, h2 ve h3 için aynı özellikle eklemeniz gerekmektedir. Bu olmasa da olur tabi ki ama her şeyin mükemmel olmasını istiyorsanız 3 etiketin içerisinde mutlaka anahtar kelimenizi kullanın. Sadece bir tanesini değil, üçünü de kullanmanız gerekiyor.

 

5. Bold, Strong, Italic Özellikler

 

Yine yazıya ait keyword hangisi ise onu makalenin herhangi bir bölümünde kalın, güçlü veya italik yapmak gerekmektedir. Bunu tahmin etmek çok da zor değildir. Bir konuda yazı yazıyorsanız, anlatmak istediğiniz olayın asıl kelimesini kalın yapmanız daha çok ilgi çeker değil mi? Üçünü de ayrı ayrı kullanmanıza gerek yok. Sadece bir tanesini kullanmak yeterli olacaktır.

 

6. Title Seçimi

 

Bu çok önemli bir nokta. Anahtar kelimeniz mutlaka sayfanın başlığında bulunmalıdır. Aramalarda en büyük etken başlıklar ve meta tag’lerdir. Birazdan meta tag’lerde nasıl davranmalıyız ondan da bahsedeceğim. Animasyon ile ilgili bir yazı yazdınız fakat başlığı “Naber, Nasılsın?” yaptınız. Pek de mantıklı bir şey olmaz değil mi? Başlığı “Animasyon Nasıl Yapılır?” yapabilirsiniz mesela. Altını çizdiğim gibi anahtar kelimeyi başlığımızda kullandık.

 

7. Meta Description Seçimi

 

Meta Description dediğimiz olay, sayfanın açıklamasıdır. Google sizin bir sitenizi indexledi diyelim. Başlığınız mavi renkte görünür. Sayfanın adresi yeşil renkte sayfa açıklamanız siyah renkte görünür. Meta description tam olarak bu siyah bölümdür. Bu alanda da mutlaka anahtar kelimemiz bulunmalıdır. Kısacası hem yazınızda, hem başlığınızda, hem meta açıklamanızda bu kelimenin varlığı çok önemlidir.

 

8. Meta Tag Seçimi

 

Makalenizin anahtar kelimelerinde konunuzun tam başlığı geçerse; tam olarak başlığın aratılması konusunda sizi üst sıralarda çıkartmak için faydası dokunabilir. Her ne olursa olsun anahtar kelimenizi mutlaka bu bölümde de belirlemelisiniz. Zaten meta tag olayının da amacı budur.

 

9. Yazıyı Zenginleştirmek

 

Yazınız ne kadar zengin olursa o kadar iyi. Örneğin bir tablo ekleyelim.

 

ÖzellikKural
Anahtar kelime yoğunluğu%2 ve %4 arasında olmalı
H1, h2, h3, bold, italicAnahtar kelimeler mutlaka bunlar arasında da kullanılmalı.
Zengin içerikTable, form, list-type ile zenginleştirilebilir.

 

Yukarıdaki tablo örneğin bu yazıya bir zenginlik kazandırıyor. Bu da arama kriterlerinde dikkate alınan bir diğer husustur.

 

 

10. Resim Seçimi

 

Arama motorlarının resim özelliği geliştirilmiş durumda fakat yeterli değil. Hacklink nasıl yapılır diye bir soru sorulsa, bunun nedenlerinden bir tanesi de resim analizlerinin iyi yapılmaması denilebilir. Yazınızda mutlaka bir adet resim de bulunmalı ve resmi ftp bölümüne yüklediğiniz boyutlarda kullanmalısınız. Mesela 500 x 500 boyutlarında bir resim yüklediniz fakat konuya yüklerken css yöntemi ile 250 x 250 boyutuna küçülttünüz. Bu sayfa yükleme hızını etkileyecek ve aramalarda gerilere atılmanız için küçük bir sebeptir. Seo uyumlu makalelerde resimlerin alt etiketine(açıklama bölümüne) mutlaka konu başlığınızı yazmalısınız. Daha detaylı bir açıklama da yazabilirsiniz, tabi başlığın aynısı geçmek koşuluyla.

 

11. Konu Dışı

 

Seo uyumlu makale nasıl yazılır? sorusuna cevap vermeye çalıştım. Bir de bunların dışında üst sıraları zorlamak için bu özelliklerin dışında yapılması gereken bir kaç özellik var. Belki ayrı bir konuda da anlatabilirdim fakat bu konu altında daha yararlı olur diye düşündüm. Bazılarını sıralıyorum.

 

Konu içerisinde anahtar kelimeniz ile kendi konu adresinize link vermelisiniz. Örneğin şöyle; seo uyumlu makale nasıl yazılır title etiketini de unutmayalım tabi. Bir diğer konu ise sosyal medya. Artık arama motorları yemiyor içmiyor sosyal medya paylaşımlarını takip ediyor. Büyük bir önem de veriyor. Çok sayıda paylaşım yazının daha yararlı olduğu anlamına geliyor. Yararsız bir paylaşımı kim paylaşır ki? Bu açığı kullanabilirsiniz. Yazılarınızı paylaşabildiğiniz kadar çok sosyal ağ ve profillerde paylaşabilirsiniz. Bu spam olarak algılanmaz. Sayfanızın w3 hatalarını sıfıra indirmeye çalışın. Bu sayfanın hataları için burayatıklayın. Konu içerisinde mutlaka kelime sayınıza göre linkler kullanın. Kullanabileceğiniz hiç bir link yoksa bile etiket sayfalarına linkler verin. Alabildiğiniz kadar backlink alın ve ping servislerinizi iyi seçin.

 

Kaynak:  Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Metin Oktay POLAT

Author Metin Oktay POLAT

More posts by Metin Oktay POLAT

Join the discussion No Comments

Leave a Reply