Mikro Stok Virman Fişi

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Stok virman fişi (012810)

Evraklar menüsünün bu programı, depolar arası stok giriş-çıkış hareketlerinin sorumluluk merkezleri bazında girilebileceği ve muhasebeleştirilebileceği bir fiştir. Bu fiş, depolar arası sevk fişiyle aynı mantıkta çalışır. Ancak bu fişin en yaygın kullanım şekli, stok giriş-çıkış hareketlerinin sorumluluk merkezleri bazında değiştirilebilmesidir. Örneğin merkez depoya X sorumluluk merkezinden girişi yapılan stokunuz, bu depodan Y sorumluluk merkezinin onayıyla şube depoya sevk edilmek istenebilir. İşte depo hareketlerinin ilişkili olduğu sorumluluk merkezleriyle izlenebilmesi için, stok virman fişini kullanacaksınız. Şimdi stok hareketlerini depolara ve sorumluluk merkezlerine göre virman edebilmek için girilmesi gereken bilgilerin neler olduğunu açıklamaya çalışalım. Programı çalıştırdığınızda öncelikle sizden, evrakınıza ilişkin evrak numarası ve tarihi ile belge numarası ve tarihini sonrasında da depo alanından, gireceğiniz stok virman hareketinin ilişkili olacağı depoyu seçmeniz istenecektir. Bu seçimle birlikte imleciniz evrakın hareket satırlarında konumlanacak ve aşağıda açıklamaya çalıştığımız alanlara girişler yapmanız beklenecektir.

Stok kodu: Hareket gören stokunuzun kodunu bu alana girmelisiniz. Stok kodlarını F10 listesinden de seçebilirsiniz.

Giren/çıkan: Kodunu girdiğiniz stokunuzun hareketinin giriş hareketi mi, çıkış hareketi mi olduğu bu alanda belirtilecektir.

Miktar: Stokunuzun giriş veya çıkış miktarı bu alana girilmelidir. Bu alana girilen miktar ana birim bazında değerlendirilir. Eğer stokunuz birden fazla birim ile takip ediliyorsa, girdiğiniz miktarını ana birim haricindeki bir birime çevirmek için F10 tuşuna basarak ilgili birimi seçmelisiniz.

Birim: Stokunuzun hareket gördüğü birim cinsidir.

Birim fiyat: Stokunuzun giriş veya çıkış hareketinin hangi fiyattan olacağını bu alana kendiniz girebilirsiniz.

Tutar: Virman hareketinin tutarı, birim fiyat ve miktar alanlarının çarpılmasıyla bu alana otomatik olarak gelecektir.

Sorumluluk merkezi: Bu alana, ilgili satırdaki virman hareketinin ilişkili olduğu sorumluluk merkezi kodunu girebilirsiniz. Sorumluluk merkezi kodları F10 listesinden seçilebilir.

Sorumluluk merkezi adı: Sorumluluk merkezi kodu girilince, sorumluluk merkezinin adı bu alana otomatik olarak gelecektir.

Stok virman fişinin ilk satırına yapılacak girişleri yukarıda açıkladık. Virman işlemi ile ilgili olarak diğer satırları da bu şekilde girdikten sonra ALT+S tuşlarıyla stok virman fişinizi kaydediniz.

· Bunları biliyor musunuz?
Stok virman fişinde stoklarınızın ana birimleri haricinde 2. birimlerini baz alarak da miktar girişi yapabilirsiniz. Yada her iki birimin ve miktarların ekranda görüntülenmesini dolayısıyla 2.birimi baz alarak yaptığınız miktar girişinin 1. birime göre ne miktar olduğunu yada 1. birime göre girdiğiniz miktarın 2. birime göre ne kadar olduğunu evrakınızdan izleyebilirsiniz. Bunun için yapılması gereken tek işlem ekran dizaynından TablePanel1 ve Table1 başlıklarına ulaşıp ekranın alt bölümündeki Kolonlar alanından istenilen kolon başlıklarının görülebilir ve kullanılabilir yapılmasıdır.

· Stok virman fişinin bir başka kullanım şekli
Stok virman fişi bazı durumlarda sorumluluk merkezi hareketlerinin virmanı olarak değil de, farklı stokların virmanı amacıyla da kullanılabilir. Şöyle ki; Süper market türü yerlerde bazı stokların girişleri yapılırken, bu stoklar farklı birer stok olarak çıkmak durumunda kalabilirler. Örneğin süpermarketin et reyonuna girişler küçükbaş veya büyükbaş hayvan olarak yapılır. Ancak çıkışlar kıyma, kuşbaşı gibi farklı şekillerde olmak durumundadır. Bu durumda giren stoklar için çıkış, çıkan stoklar içinse giriş işlemi (virman) stok virman fişi ile manüel olarak yapılır. Eğer bu tür girişi ve çıkışı farklı olan stoklar için sarf reçetesi tanımlanırsa, Stok yönetimi/Evraklar/Stok virman fişi oluşturma menüsünde yer alan “Sarf reçetesinden stok virman fişi oluşturma” (019510) programı ile virman fişi otomatik olarak da yaratılabilir.

· Shift+Ctrl+E (Eski evrak içeriği çağır) tuşunun kullanımı
Programlarımızın evraklar menüsünde yer alan sipariş, satın alma şartı, satış şartı, teklif fişi, fiyat değişikliği fişleri, depo fişleri, stok virman fişi, irsaliye, fatura ve hizmet evraklarında kullanılmak üzere Shift+Ctrl+E (Eski evrak içeriği çağır) başlıklı yardım tuşumuz yer almaktadır. Bu tuş ile amacımız; yeni girilecek evrakın içeriği önceden girilmiş evrak ile aynı ise, eski evrakın bilgilerini yeni evraka aktarıp aynı bilgilerin tekrar girilmesine gerek kalmadan yeni evrakın seri bir şekilde düzenlenmesidir. Bu tuşun özellikle satır sayısı fazla olan evraklar için işlevsel olacağı düşüncesindeyiz. Konuyu bir örnek ile açıklamaya çalışalım. VIR-1 serisi ile Stok virman fişi düzenlediğinizi ve evrakınızın hareket girişlerinden de seçtiğiniz depodan stok giriş çıkış hareketi yaptığınızı düşünelim. Daha sonrasında VIR-1 evrakının içeriği ile aynı fakat depoları farklı olan virman fişi düzenlemeniz gerektiğini varsayalım. İşte bu tuş yardımıyla yeni düzenlenecek virman fişine VIR-1 serili stok virman fişinin hareket bilgilerini aktararak oluşturabileceksiniz. Yapacağınız tek işlem yeni evrak üzerinde Shit+Ctrl+E tuşlarına basmanız ve karşınıza gelecek ekrandan VIR-1 serili evrakı seçmenizdir. Bu işlemle birlikte ilgili evrakın içeriği otomatik olarak yeni düzenleyeceğiniz stok virman fişine aktarılmış olacaktır. Bu aşamada size de sadece evrakınızın genel bilgilerini yani depoyu girmek ve evrakı kaydetmek işlemi kalacaktır.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.